tisdag 26 november 2013

Dinosaurievärld

Idag vill jag visa er en ny lärmiljö på vårt torg.. en dinosaurievärld:) Tidigare har vi haft månsand i poolen men nu kände vi att det var dags för något nytt och spännande som kan fånga barnens intresse och skapa nyfikenhet och lust! :) Man kan säga att det är en förstorad form av sinneslådorna som jag visat förut.. men samtidigt fokusera på att skapa en rolleksvärld med sensorisk stimulans:)
 
Den fina bakgrunden är från en av mina smultronställen www.earlylearninghq.org.uk
Där kan man välja olika teman.. bland annat dinosaurier och hitta massvis med bra material..
helt gratis:)
 
Det material som vi har använt oss av för att skapa dinosaurievärlden är bland annat stenar i olika färger, månsand, konstgjorda växter och gräs, tyger, pinnar och snäckor. När man skapar en lärmiljö tycker jag det är viktigt att göra den så inspirerande som möjligt och "gå hela vägen".
 
 Materialat är delvis återanvändningsmaterial. Vi skickade ut en lista till alla pedagoger med tänkbart  material.. alla har något i sina förråd som inte används:) Om alla tar ett steg var så kommer man väldigt långt tillsammans!
 





måndag 18 november 2013

Whiteboard på kakel

En ny målarteknik som barnen har fått prova är att måla på kakel med whiteboardpennor. Det tyckte barnen var spännande att prova:) De kan själva sudda enkelt med en trasa och måla om och om igen:) Tre barn fick måla ett konstverk var som vi sedan ställde upp för att beskådas på vår tavellist för barnens kreationer. Tanken är att de ska stå där en vecka och sen är det tre nya barn som ska få prova. Skapar ett härligt intryck i miljön också tycker jag:)




tisdag 12 november 2013

Skapa konst i en ram

Hej på er:) Vill visa er en ny aktivitet som jag har provat tillsammans med barnen. "Skapa konst i ram" kallar vi den :) Vi använder oss av en tom ram.. vi har tagit ur glasskivan. Sen fyllde vi en korg med spännande material.. exempelvis konstgjorda blommor, mosaik och naturmaterial. Därefter är det bara att låta kreativiteten flöda:) En härlig aktivitet där kreativiteten står i centrum och dessutom får barnen öva på att kunna avgränsa sig inom ramen:) Det var ett barn som gick runt hela dagen och berättade stt hon minsann skapat ett konstverk:) Härlig 3 åring :)